SPINNING BIKE

 SPINNING BIKE

Level: Easy
Limit of participants
INSTRUCTORI

DE CE SPINNING BIKE ( CYCLING )?

Este unul dintre cele mai intense antrenamente, avand in vedere faptul ca lucreaza toate grupele de muschi si te ajuta sa iti “sculptezi” trupul exact asa cum iti doresti. Iar cea mai buna parte este ca poate fi practicat atat de incepatori, cat si de profesionisti, deoarece ritmul si intensitatea se pot ajusta pe parcurs, in functie de evolutia fiecaruia in parte. Practic, totul se rezuma la pedalare si la mentinerea unei pozitii pentru un anumit interval de timp, la ritmul care trebuie crescut treptat in intensitate.Spinning-ul este un antrenament cardio excelent, dar si un antrenament de forta. Iar daca il efectuezi la sala, alaturi de cateva prietene,prieteni se poate transforma chiar intr-o competitie extrem de benefica pentru sanatatea si silueta ta. Iar daca gasesti acel antrenor care sa propuna un playlist ritmat pe gustul tau, atunci it rocks !

Prin aceasta metoda iti lucrezi, in primul rand, muschii picioarelor, care sunt pusi la treaba serios in timpul pedalarii tot mai accelerate. Gambe, cvadricepsi, fesieri: in timpul sedintelor de spinning, iti vei tonifia picioarele intr-un mod eficient.Nici muschii abdominali si cei ai bratelor nu ”scapa” in timpul spinning-ului. Avand in vedere ca in timpul antrenamentului pozitia este una fixa, muschii sunt incordati si incep, usor, usor, sa fie mai bine definiti.

BENEFICII:

Spinning-ul te ajuta sa iti corectezi postura, mai ales daca petreci multe ore la birou, iti imbunatateste sistemul cardiovascular si contribuie la tonifierea intregului corp.

REGULI DE URMAT LA SPINNING:
Asigura-te ca ai un echipament adecvat: colanti sau pantaloni stramti (preferabil speciali de bicicleta), pantofi sport cu talpa tare, un tricou sau o bustiera. Daca ai parul lung, cel mai bine ar fi sa il prinzi intr-o coada, pentru ca vei transpira serios in urma antrenamentului. Si nu uita sa ai la tine o sticla de apa ca sa te hidratezi si un prosop.
Asculta sfaturile trainerului si incearca sa tii ritmul pe care ti-l indica.
Daca simit ca e prea mult, asculta-ti corpul si nu incerca sa te suprasoliciti.
Chiar daca a doua zi dupa clasa de spinning te vei simti istovita, iar febra musculara nu te va cruta, crede-ma: beneficiile pe termen lung merita tot efortul!