MIKE SYSTEM

INSTRUCTORI

Mike oferă mai multe programe de antrenament de grup (clase) pentru diferite nivele de condiție fizică din categoria cunoscută sub numele de fitness funcțional. Accentul se pune pe exercițiile care implică greutatea corpului sau accesoriile specifice : saltele, gantere, mingi aerobic, bastoane, etc .Pentru persoanele ocupate care doresc ca în scurt timp să-și rezolve toate problemele de fitness, respectiv masă-forță, rezistență la efort îndelungat, mobilitatea articulațiilor, Mike este soluția ideală. Antrenamentele se desfășoară într – un spațiu special amenajat pe ritmuri de muzică vioaie. Exercițiile din cadrul antrenamentului funcțional îți pregătesc corpul pentru a răspunde cât mai bine sarcinilor cotidiene, fără prejudicii pentru coloană sau articulații.

Cele două metode / tipuri de antrenament, MIKE SYSTEM WORKOUT & HUMAN MACHINE WORKOUT.

Aceste metode de antrenament sunt destinate tuturor, indiferent de vârstă și sex.

* MIKE SYSTEM WORKOUT este un tip de antrenament care se bazează pe exerciții statice, în proporție de 80%, 20% sunt câteva exerciții și pași care sunt mai puternici, de mare impact, dar se pot propune alternative dacă nu se pot efectua, din cauze medicale sau de greutate.

Se lucrează pe nivele de pregătire, de la 3 la 10. De exemplu pentru începători Nivelul 3-5, pentru cei care au avansat pot urca și lucra la Nivelul 9-10.

Sunt exerciții de izometrie și pulsație, în sistem piramidal, sau normale de functional fitness.

La nivelele inferioare exercițiul au o durată de 45 de secunde, apoi urca la 60 de secunde până la 75 de secunde.

De menționat că se lucrează cu un training de 6 ore pe săptămână:

-încălzirea specifică pentru toate grupurile de mușchi, de maxim 10 minute de intensitate redusă, antrenarea propriu-zisă este de 40 de minute de intensitate medie, pe cât posibil respectând ritmul de execuție pe fond muzical din antrenament, și la sfârșitul alocând-se 5-10 minut pentru răcire;

– un antrenament nu durează mai mult de o oră, pentru începători, intermediari și numai dacă există o clasă de avansati, o ora și aproximativ 20 de minute;

-exercițiile sunt, din picioare, din plank de pe coate, de pe spate, de pe piept și din șezând; -în sistemul de ZIG-ZAG, adică o zi un antrenament mai greu, altă zi mai ușoară;

-sistemul VÂRF, vârful antrenamentului greu să fie la jumătatea săptămânii;

-sistem linear, fiecare antrenament sa fie la același nivel, dar în funcție de nivelul de pregătire al clasei / grupului;

-exercițiile se leagă între ele câte 4 sau 5 pentru nivelele inferioare și 6-7 sau chiar 8 exerciții, niveluri superioare, 8-10;

-între exerciții se alocă o pauză de maxim 15 secunde, cele 5,6 sau 8 exerciții lucrează în bloc, câte 2 ori, pentru un antrenament cu 6-7 exerciții se pot efectua 2 blocuri.

* HUMAN MACHINE WORKOUT este un sistem de antrenament care se bazează pe clasicul antrenament pe intervale de timp și pe noul NON-STOP, adică fără pauză.

Ce este HUMAN MACHINE WORKOUT! Un concept nou, de aproximativ 5 ani, dar la baza antrenamentelor sunt exerciții vechi care sunt la bază de când lumea, dar complexe, care folosesc greutatea corpului, antrenând-o pentru activitățile zilnice. Ce câștigi cu un astfel de antrenament? Anduranță, forță, flexibilitate, coordonare, conturarea musculaturii și vitezei.

Utilizarea HUMAN MACHINE WORKOUT este conceputul de antrenamente cu exercitii combinate din mai multe tipuri de antrenament, bloc de exercitii de la 4 la 6 sau 8 exercitii, sau nerepetate, NON-STOP.

Față de alte metode sau tipuri de antrenament pe intervale de timp, acestea vor fi clasificate pe niveluri de antrenament, de la 1 la 10 și sunt realizate programe de antrenament pentru toate vârstele și sex, începători, intermediari, avansați și de ce nu sunt performeri.

HUMAN MACHINE WORKOUT, este un concept nou, este creat pentru a face un antrenament de 365 de zile pe an, la început de 5-6 ori pe saptămână, cu mici repetări și cu pauze, după o perioadă mai lunga de antrenamente de nivel ridicat 8-10, antrenamentele se pot efectua zilnic .

Exercițiile HMW sunt de tip cardio, statice, de anduranță (aerobică) de forță, rezistență și forță în regim de rezistență.

S-a demonstrat că antrenamentele de HMW sunt de departe cele mai bune pentru amatorii de sport. Se fac pe intervale de timp, cu o coordonare a segmentelor, brațelor & picioarelor, nu în ultimul rând se lucrează prin combinația Minte + Mușchi + Exercițiu.

HMW poate fi practicat de orice persoană care dorește să își îmbunătățească condiția fizică și să facă față cu succes altor activități sportive. Datorită intensității și utilizării întregului corp, este un recomandat pentru femei și bărbați, exercițiile de acest tip contracarând efectele scăderii secreției hormonale.

Cu alte cuvinte, HMW va atrage datorită accesibilității și rezultatelor rapide, eliminarea monotoniei, dar și pentru că presupune reducerea costurilor.

Fără materiale tehnice, antrenament doar cu propriul corp plus un covor / saltea pentru anumite exerciții efectuate pe podeaua sălii.

În cazul în care nu se face nici o schimbare între ele, de exemplu, ceea ce se fac luni sau marți, săptămâna viitoare nu se repetă, modifică exercițiile, chiar și cele de încălzire, nu trebuie să fie aceleași, se pot face foarte multe combinații și tipuri de antrenament, pe intervale de timp, piramidă, izometrie etc.

În plus se modelează mult mai repede un corp atletic prin HMW, mușchii devin puternici dar și rezistenți, plămânii, de asemenea, dar departe, pentru că toate coordonatele de exerciții lucrează cu mintea, mi-am demonstrat personal, este că am îmbunătățit IQ- ul!

HMW poate fi adaptat pentru practicanții amatori și profesioniști ai sporturilor de mini sau mare anduranță, rezultatele fiind impresionante.

Marele avantaj care îl are HMW este că pe lângă o creștere a forței și rezistenței corpului, se mărește și secreția naturală de GH hormonul de creștere, al testosteronului, hormoni care în mod normal sunt secretați mai putin de cei ce practica sportul de anduranță dar foarte necesari!?

HMW se efectuează în fiecare zi, de la 5 până la 7 ori pe săptămână, dar după cum se știe, HMW aplică „nici o zi fără mișcare, din două în două săptămâni cei ce vor, pot efectua și un al șaselea antrenament, duminică.

Programul și nivelul de execuție este asemănător cu cel prezentat mai sus în MIKE SYSTEM WORKOUT, după cum urmează:

-încălzirea specifică pentru toate grupele de mușchi, de maxim 10 minute intensitate medie, antrenamentul propriu-zis este de 40 de minute intensitate ridicată, pe cât posibil respectând ritmul de execuție pe fondul muzical din antrenament, și la sfârșit alocându-se 5-10 minute pentru cool down;

-exercițiile cardio sunt și se efectuează pe cât posibil pe fond muzical 135 de BPM;

-sunt exerciții care au pași combinativi între HIGH si LOW IMPACT, atât pentru gambe capse, fesieri, cât și pentru umeri spate brațe;

-o dată pe săptămână se efectuează un antrenament cardio cu exerciții și pași care au o intensitate de la 135 până la 160 BPM;

-un antrenament nu durează mai mult de o oră, pentru începători, intermediari și doar dacă există clasă de avansați, o ora și aproximativ 20 de minute;

-exercițiile sunt, din picioare, din plank, de pe coate, de pe spate, de pe piept și din șezând; -în sistem de ZIG-ZAG, adică o zi un antrenament mai greu, altă zi mai ușor;

-sistem VÂRF, vârful antrenamentului greu să fie la jumătatea săptămânii; -sistem liniar, fiecare antrenament sa fie la același nivel, dar în funcție de nivelul de pregătire al clasei/grupei; -exercițiile se leagă între ele câte 4 sau 5 pentru nivelele inferioare și 6-7 sau chiar 8 nivelele superioare, 8-10;

-între exercițiile legate în bloc nu se alocă pauză, cele 5,6 sau 8 exerciții se lucrează în bloc, de câte 3 ori, per un antrenament cu 6-7 exerciții se pot efectua 2 blocuri, sau se pot efectua NON-STOP.

Beneficii :

  • consum caloric mare
  • rezistență cardio-vasculară
  • metabolism crescut și după terminarea clasei
  • articulații mobile, ligamente puternice
  • un zâmbet mare pe față la sfârșit !